Utforska Frankrikes mångsidiga landskap med cykelresor

Cykelsemester i Frankrike

 

Vill du uppleva den genuina franska landsbygden när den är som vackrast? Då finns det många resepaket för dig. I ditt eget tempo kan du cykla på små, lugna och oftast asfalterade vägar genom Frankrike. Du kommer att cykla förbi vinfält och uppleva små gamla idylliska byar. Du får möjlighet att bo på små hotell som ligger på landsbygden och kommer att uppleva att tiden har stått stilla där. Detta är ett fantastiskt sätt för dig som vill uppleva

Frankrike på riktigt, med den fantastiska maten, atmosfären och friden som detta innefattar. Det går utmärkt att boka en helhetsresa i Frankrike, där det till och med ingår cyklar. Om du bokar en cykelresa med en reseledare, kan du i regel cykla genom Alsace, Bourgogne, Avignon-Arles, Cognac-Bordeaux, Loiredalen, Rioja och Provence.

Boka cykelresa med guide i Frankrike

 

När du bokar med en reseledare går det till så att du får en dagbeskrivning som är på svenska, samt en karta som du kan följa. Du cyklar alltid i ditt eget tempo och behöver inte cykla i grupp med en reseledare som tvingar dig att trampa i ett visst tempo. Du kan cykla så fort eller långsamt du vill, stanna när du vill för att fotografera eller äta middag, besöka caféer, barer eller vad du vill uppleva i Frankrike.

Reseledaren är istället följeslagaren som i regel inte är långt ifrån dig. Ditt bagage finns även i bilen, så att du inte behöver bära det med dig under resans gång. Om du inte kan cykla någon dag, finns det plats för dig i bilen och det finns även reservcyklar om en cykel skulle gå sönder.

Aparthotel Adagio Aix-en-Provence

Detta boende har ett idealiskt läge på en lugn gata i centrala Aix-en-Provence, 10 minuters promenad från kaféerna och fontänerna på Cours Mirabeau. Tågstationen Gare d’Aix-en-Provence ligger 900 meter bort. Wi-Fi är gratis i hela boendet.

Frankrike är perfekt för en mångsidig cykelresa

 

Det är vanligt att man under cykelresorna i Frankrike har en del gemensamma måltider. Dessa kan vara lunch vid en vingård eller en annan typ av sevärdhet där man även kan ha picknick. Ofta serveras lokala viner till maten så att du även får möjlighet att uppleva dessa när de är som bäst. Lokala franska viner avnjuts nämligen bäst i den franska naturen.

Resorna avgår ifrån Stockholm eller Köpenhamn, men det går även att ordna avgångar ifrån Göteborg med anslutning. Hotellen som man bor på under resans gång är ofta i medelklass, men detta kan variera. Valet av hotell varierar nämligen efter tillgång och det är vägarna som avgör var man kommer att bo.

Olika typer av cykelresor

 

De färdigt ihop komponerade cykelresorna varar ofta mellan 8 till 9 dagar, men det finns även vandring att tillgå samt många fler alternativ för den som vill resa i Frankrike. Det finns mängder av cykelresor i Frankrike och du kan ofta kombinera dem med en annan resa. Om du redan är i Frankrike och till exempel vill uppleva Paris, kan du i slutet av din Parisresa hoppa på en cykelresa för att se en annan del av Frankrike.

Man behöver absolut inte heller boka en färdig paketresa för att åka på cykelresa till Frankrike. Det går hur bra som helst att själv komponera ihop resan och utforma resan efter egen smak och tycke. På det sättet kan man ta resan i eget tempo och stanna till var man känner för och bo på hotell man själv väljer. Cykeluthyrningar hittar man på de flesta destinationerna i Frankrike så det är absolut inget problem att boka allt var för sig inför resan eller under resans gång.