Upptäck underbara Grekland med en cykelresa

Cykelsemester i Grekland

 

Att kombinera motion, härliga upplevelser inom natur och kultur samt en trevlig semester har blivit något som har ökat i popularitet. Om nu detta beror på att flera har blivit medvetna om hur viktigt det är att sköta om kroppen och vara hälsosamma är det ingen som vet. Kanske är det bara för att det är annorlunda, och en trevlig upplevelse.

Något som toppar listan när det gäller dessa aktiviteter i kombination är cykelsemester. En del kan inte tänka sig detta, medan andra tycker att det är det mest avkopplande som finns. Hur som helst handlar det här mycket om cykelsemester i Grekland och Kroatien, vilka har blivit de länder som toppar mångas val gällande denna typ av resor.

Det finns ett brett utbud av resor för cykelsemester i Grekland

 

När du har bestämt dig för att det ska bli Grekland som är det land som får stå för upplevelsen av en cykelsemester har du fortfarande inte gjort ditt slutliga val. Här finns det ett brett utbud av olika resor till olika destinationer. Grekland är ett land som har en välutvecklad infrastruktur när det gäller just cykelleder och vägar att framföra en cykel på.

Cykelsemester kan du naturligtvis genomföra på exempelvis populära Rhodos och Kefalonia, men också på mer okända platser som Theologas, Saroniska öarna och Korfu. Just Korfu kanske inte är en okänd plats, men att det är en utmärkt plats för ditt val av cykelsemester i Grekland kanske du inte hade koll på. Kos hör också till en populär destination för cykelresor i Grekland och ön erbjuder på cykelleder praktiskt taget runt hela ön.

Astir Odysseus Kos Resort and Spa

Den 5-stjärniga resorten Astir Odysseus Kos Resort and Spa ligger vid vattnet och erbjuder förstklassig mat, 5 pooler, ett spa med inomhuspool samt en egen dykskola. Resorten ligger bara 5 km från byn Tigaki och den underbara stranden. Resorten erbjuder ett brett utbud av sportfaciliteter, bland annat bordtennis, vattenpolo, tennis och hyrcyklar. Här finns även en miniklubb med olika aktiviteter för barnen.

Ditt val när du ska på cykelsemester i Grekland

 

Kanske är det så att du är den vana resenären som gärna bara köper en biljett, och alltid hittar det du behöver i det land som du kommer till. Då kommer du förmodligen att klara av att planera din cykelsemester på plats när du kommer till Grekland. Här kommer du då naturligtvis att få mer frihet att välja var du vill ha ditt boende, och vad din resa ska bestå av utöver cyklandet.

Är du den som gärna vill ha allt planerat och klart när du kommer på plats finns det många färdiga paketresor. Här kommer du att flyga till Grekland och få transport till ditt hotell, samt att det redan kommer att finnas en cykel till hands för dig när det är dags för de trevliga turerna runt den antika världens delar i Grekland.

Hur mycket kostar en cykelsemester i Grekland?

 

De vanligaste resorna som säljs i paket gällande cykelsemester i Grekland brukar vara cirka en vecka långa. Här ingår ditt boende på ett eller flera hotell, frukost och en cykel för att göra resan komplett. Priserna för dessa resor brukar i allmänhet variera mellan 3500-7000 kronor beroende på plats, hotell och klass. I jämförelse med det priset kan du inte hitta många andra äventyrsresor som matchar detta.

Priserna varierar givetvis beroende vilken destination du väljer i Grekland för cykelresan samt hur länge du vill stanna. Vill man inte åka på en färdigt arrangerad cykelresa så går det även lika bra att paketera ihop resan själv men flyg, boende och cykeluthyrning. I många fall så kan man komma undan med en även billigare resa om man bokar resan själv.