Bra tips för finansiering då du planerar att köpa ny cykel

Hur du kan finansiera dina cykelköp!

Du som sysslar med att cykla på din fritid vet också om att om man vill ha en hållbar cykel som fungerar i flera olika miljöer och underlag så kan det komma att kosta en hel del. Det är dock kanske inte direkt en kostnad som man brukar behöva lägga särskilt ofta, men det är viktigt att du då köper hållbar utrustning i hög kvalitet. Det brukar inte gynna sig alla gånger att köpa det billigaste, då det i regel kan innebära fler kostnader i reparationer och liknande än om man ser till att köpa en cykel som håller många år framöver.

Många som sysslar med att cykla på fritiden och även professionellt säljer sina gamla cyklar för att köpa en ny kanske lite oftare än vad som behövs. Detta är för att många som har cykling som fritidsintresse är inte bara intresserade av själva upplevelsen av att cykla, utan är minst lika intresserade av cykeln som ett transportmedel och blir ofta experter inom sitt område med tiden. Ett starkt tips är därför att ta råd av någon som är kunnig i ämnet innan du bestämmer dig för vilken cykel som du ska köpa.

Tips till dig som vill spara ihop pengar till drömcykeln:

 

● Om du redan håller på med cykling sedan tidigare, så kan du göra som många andra erfarna cykelfantaster – sälja din gamla hoj på exempelvis Blocket för att köpa en ny! På detta sätt så behöver du bara lägga till mellanskillnaden för den gamla och den nya cykeln.

● Spara under vinterhalvåret, så att du kan köpa din drömcykel när våren kommer och gatorna är bara och sopade igen. Man kan givetvis köpa cykel även på vintern, men de flesta cyklar under sommarhalvåret och resterande tid står cykeln i garaget/förrådet. Det är därför ett ypperligt tillfälle att spara till din cykel under vintern.

● Om du har många intressen, så kanske du kan se över om det finns något som du inte har lika mycket tid över för under sommaren när du cyklar. Om du t.ex har hockeyutrustning men knappt använder denna, så kanske det är ett bra tillfälle att sälja den och köpa en ny cykel som kan ta dig på fantastiska äventyr i naturen!

● Många cykelförsäljare ger dig möjligheten att köpa din cykel på delbetalning, så att du kan betala av din cykel månadsvis under en tidsperiod. Om du bara saknar en del från att kunna köpa din cykel och kan betala tillbaka summan när lönen kommer, så kan du också ta ett snabbt smslån och betala tillbaka lånet inom 30 dagar.

● Det finns oftast mycket man kan göra på sin ekonomi om man sätter sig ner och ser svart och vitt hur mycket man använder inom olika områden varje månad. Exempelvis så kan ett cykelköp dra ner transportkostnaderna om du har cykelavstånd till jobbet. Kanske kan du också dra ner på något område för att spara in lite extra varje månad för att ha råd att köpa en ny cykel.

Se världen på cykel!

 

 

Det är ett fantastiskt sätt att resa på cykel, där man har chansen att se stora delar av världens vackra miljöer och samtidigt vistas i naturen. Det finns många resebolag som erbjuder cykelsemestrar där du tillsammans med en guide får cykla och se Sverige, Europa eller andra delar av världen. Många erbjuder dessutom paketresor i denna kategori vilket innebär att du även får ditt boende inräknat i paketet samt att du när du reser med guide sällan behöver cykla med ditt bagage, utan det tas med bil.

Många av de som reser på cykelsemestrar cyklar även utan guide och övernattar i naturen och får verkligen en upplevelse som fyller både kropp och själ med ny energi. Inte bara att man får vara aktiv och röra på sig, så ger cykling även ett inre lugn som man sällan kan hitta i vardagens brus. Även fast man är aktiv mer eller mindre hela tiden, så är det en rogivande och upplyftande hobby enligt många. Det är något särskilt med att röra på sig under många timmar i vacker natur för att sedan slå läger i solnedgången och varva av med naturen som sitt enda sällskap.

Några av de mest populära platserna för cykelsemestrar:

 

Mallorca – Här kan du njuta av fina vägar och fantastiska vyer och Mallorca är dessutom en väldigt populär plats att resa till för just cykelfantaster, vilket gör att det erbjuds en hel del paketresor just till för guidade cykelturer. I Mallorca så är högsäsongen när det kommer till cykelsemestrar under våren och hösten, eftersom att man vill undvika den värsta värmen.

Sverigeleden – Om du vill stanna kvar i Sverige i sommar, så är Sverige minst lika fantastiskt att utforska på en cykelsemester som många andra delar av världen, särskilt eftersom att vi har så otroligt fina vägar här. När du cyklar efter Sverigeleden så cyklar du först från Helsingborg hela vägen till Karesuando som landar på en total sträcka av 262 mil. Om det känns lite väl saftigt och du inte vill cykla hela vägen så kan du välja att ansluta på andra leder som i t.ex Stockholm eller Göteborg och då göra din rutt kortare.

Amsterdam – Amsterdam är en fantastisk stad i Europa att utforska på cykelsemester, särskilt under sommaren då hela staden står i blom och passar perfekt för den som inte vill göra en alltför lång rutt men ändå hinna se och uppleva en del på sin cykelsemester. I Amsterdam så finner du fantastiskt fina cykelleder som sträcker ut sig till hela 400 kilometer, så det finns verkligen massor att se!

Girona – Detta är en av de mest fantastiska cykelparadis som du kan finna i Europa, där du startar från vackra Girona i Spanien och cyklar sedan vidare utmed Costa Bravas häpnadsväckande stränder. Du får cykla i ett omväxlande landskap vilket gör detta till en mycket omfattande cykelresa där du får besöka vackra stränder, fiskebyar, vinodlingar och mycket mer på din färd.